søndag 30. september 2012

Gresskarsuppe

Nå begynner kveldene og bli mørkere, nettene kaldere og innekos mer fristende. Oktober står å banker på døren, og det kan for mange være litt trist. Men høst betyr ikke bare trist og kaldt, men også varme og kos. Lag en god suppe som varmer en kald høstkveld. Nå er det jo rette tiden for gresskar, så idag har jeg laget gresskarsuppe :) Gresskar er en veldig sund og mettende grønnsak som inneholder mange av de mineraler og vitaminer som er gode i den kalde tiden når vi trenger litt enstra energi.


 Dette har jeg brukt:
1 Hokkaido gresskar,ca 1 kilo
2 løk
2 fedd hvitløk
1 lime
3 dl melk
6 dl vann
2 terninger grønnsaksbuljong
Creme fraiche
Chilli
Fersk koriander 

Sånn lager man suppen:
Skjær gresskaret i to og grav ut kjernene (disse kan du tørke og bruke til andre ting)
Skrell og skjær opp kjøttet i små terninger. Riv limeskallet fint på et råkostjern. Finhakk løk og hvitløk og fres dette i smør i en gryte.  Ha gresskarkjøtt og limeskall i gryten og tilsett vann, melk og buljongterninger. La det hele koke i ca 10 min. Ha i ca halve boksen med creme fraiche og rør inn. Smak til med limesaft, koriander,chilli og pepper. Server med godt brød og smør :) mmmmmmm nyt!


Se her på Fabriken for mange fine søndagsbilder!
Klem fra
Ellen Louise 

1 kommentar:

  1. Hei *smiler*
    Mmmmmm... såå deilig!

    Takk for alle gode og fine ord du til stadighet legger igjen hos meg, søting!

    Ønsker deg en nydelig onsdagskveld, her er jeg alene hjemme og nyter roen, Nala og ett glass cola med isbiter *nytelse*

    klem og smil
    -Maia

    SvarSlett

Koselig at du vil legge igjen en hilsen:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...