søndag 16. desember 2012

Verdens beste jordbærterte



Mørdeig:
150 gr. mel
100 gr. smør, romtemperert
50 gr. sukker
1 egg

Fyll:
100 gr smør
100 gr sukker
100 gr. revet marsipan
1 egg

Det på toppen:
100 gr. smeltet sjokolade
1/2 pakke vaniljekrem (i Danmark bruker jeg en halv pose "kagecreme" med 2,5 dl melk)
2,5 dl kremfløte
500 gr. jordbær skåret i halve



Sånn lager du jorbærterte:
1.Elt sammen mel, smør, sukker og egg til en mørdeig og still den i kjøleskapet i 1 time.

2.Lag fyllet ved å røre smør og sukker sammen. Tilsett så revet marsipan og egg.

3.Trykk deigen ut i en smurt paiform og ha fyllet i.

 Jeg brukte marsipankonfekt med noe farve i, derfor ser det litt merkelig ut her ;)

 4.Stek på 200 grader i 15-20 min.


5.La kaken avkjøle før du pensler toppen med smeltet sjokolade.


6.Lag krem av fløten og bland inn vaniljekremen.


7.Ha kremen på kaken og pynt med jorbær på toppen


Ha kaken i kjølekskapet frem til du skal servere den.

Jeg liker som regel ikke kaker med krem, men denne er absolutt NAM!!

Ha en god 3 søndag i advent :)
Ellen Louise






4 kommentarer:

  1. Åååh.. Fy søren den så god ut!! :D

    SvarSlett
  2. Ohlalala! Denne så god ut :)

    Beklager at jeg bruker evigheter mellom besøkene mine, men jeg ser at tiden ikke strekker til i julestria.

    Jeg skal hjem til mor og far julaften og har ikke tenkt å flytte ut igjen før tredje dag jul *fnis* Vi har så mange koselige og gode tradisjoner mine søsken og foreldre at jeg tviholder på de så lenge jeg kan. Regner med at nye tradisjoner kommer fort nok, så fort man skal feire sammen med mann og barn.

    Hvis jeg ikke rekker innom deg før jul, ønsker jeg deg en fortryllende og magisk jul,

    Juleklem fra
    -Maia

    SvarSlett
  3. NAM! Looking good :) Me want some! Give me! Give me! hehe..

    SvarSlett

Koselig at du vil legge igjen en hilsen:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...